Miten mukaan?

Jousiammunnan aloittamista harkitsevan kannattaa ensin osallistua tutustumistilaisuuteen.

Tutustumistilaisuus kestää 1,5 tuntia. Tilaisuuden aikana pääsee kokeilemaan ammuntaa tähtäinjousella, ja sen perusteella voi ratkaista, haluaako lähteä opettelemaan ja harrastamaan tätä teknisesti haastavaa ja keskittymiskykyä vaativaa lajia. Tutustumistilaisuudessa käsitellään asioita teoriassa sekä käytännön kokeiluna. Alle 15-vuotiaiden osalta toivomme vanhempien tulevan mukaan tilaisuuteen. Heiltä ei peritä maksua, jos eivät ammu. Yksin harrastavan juniorin kohdalla on vanhempien tuki tärkeää, joten haluamme, että myös vanhemmat saavat lajista oikean kuvan, mm. ajankäytöstä.

Alaikäraja tutustumistilaisuuteen on 11 vuotta. Tämä siksi, että alle 11-vuotiaan motoriikka ei vielä ole kehittynyt riittävästi sekä siksi, että seurallamme ei ole tarjota sopivia ammuntavälineitä pienille ampujille.

Tutustumistilaisuuden hinta on 20 euroa ja maksun pitää olla maksettuna Arcuksen tilille ennen tilaisuutta.

Tutustumisen jälkeen sinulla on mahdollisuus osallistua alkeiskurssille. Alkeiskurssimme toteutetaan useimmiten ryhmäkursseina, jolloin samassa ryhmässä on useita oppilaita ja ohjaajia. Alkeiskurssin kesto on 6 x 1,5 h tai 4 x 2,25 h riippuen aikatauluista, ryhmäkoosta yms. Alkeiskurssin hinta on 200 euroa ja maksun pitää olla maksettuna Arcuksen tilille ennen alkeiskurssin alkua.

15-vuotiaiden ja sitä nuorempien kohdalla toivomme, että huoltaja olisi paikalla vähintään viimeisen kurssikerran. Näin hän saa jonkinlaisen kuvan ammunnasta ja samalla hänen kanssaan voidaan keskustella mahdollisesta harrastuksen aloittamisesta ja siihen liittyvistä asioista.

Jos alkeiskurssin suoritettuasi edelleen haluat aloittaa harrastuksen, sinun kannattaa osallistua jatkokurssille. Jatkokurssivaihe tarkoittaa, että sinulle nimetään henkilökohtainen ohjaaja, jonka kanssa tapaatte kahdeksan kertaa. Ohjaajan tarkoituksena on edelleen varmistaa, että juuri oppimasi asennot, otteet ja tekniikat eivät heti unohdu, vaan kehittymisesi uuden harrastuksen parissa jatkuu. Vaikka ohjaajan kanssa tapaattekin vain kerran viikossa (tai miten haluatte sopia), on parasta, että käyt ampumassa niin usein kuin mahdollista, jotta ammunta siirtyy lihasmuistiin ja ”selkärankaan”. Jatkokurssin ohjaaja ei valvo jokaista suoritustasi, vaan varmistaa satunnaisesti, että asennossasi ja tekniikassasi ei tapahdu huononemista. Jatkokurssiohjaaja avustaa myös omien välineiden valinnassa ja tilaamisessa. Jatkokurssin hinta on 80 euroa ja maksun pitää olla maksettuna Arcuksen tilille ennen jatkokurssin alkua.

Jatkokurssin aloittamisen edellytys on seuran jäseneksi liittyminen. Liittyjältä peritään liittymismaksu (joka on samalla kuluvan vuoden jäsenmaksu), jonka suuruus on aikuiselta 80 euroa ja alle 20-vuotiaalta 40 euroa. Liittymismaksu käteisenä sekä täytetty henkilötietolomake tulee luovuttaa ohjaajalle viimeistään jatkokurssin alkaessa.

Seuran jäseneksi voi toki liittyä suoraan alkeiskurssimme suorittamisen jälkeenkin. Mikäli et halua jatkokurssille, otathan huomioon, että jatkossa avunsaanti tekniikkaongelmissa ja välineasioissa voi olla epävarmaa.

Voinemme hyväksyä jäseneksi myös henkilön, joka ei ole suorittanut alkeiskurssiamme, mikäli hän pystyy osoittamaan, että on suorittanut alkeiskurssin tai Ensinuolet-kurssin jossain toisessa jousiammuntaseurassa tai muuten omaa riittävät tiedot ja taidot sekä ymmärtää ratakäyttäytymisen turvallisuusnäkökohdat.

Kaikki tiedustelut ja varaukset tutustumisista ja kursseista: Jari Hauninen, sähköposti jhauninen(at)hotmail.com